Dimecres 8 de juliol de 2020, a les 18.00 hores.

Organitzada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, en el marc de l’exposició “Mapes, país, futur: centenari de l’exposició cartogràfica catalana (1919) ” (30 de gener – 13 de setembre de 2020).

Noves maneres d’observar la Terra

Els sistemes d’observació de la Terra ofereixen una visió sinòptica i privilegiada del territori. Aquest avantatge que una plataforma a una certa alçada ens pot oferir ha estat explotada des de plataformes aèries, des de fa més d’un segle. Relativament recent, però, és la utilització de forma operacional dels sistemes satèl·lit. Avui en dia les imatges de la Terra des de l’espai representen una equació d’ús i aplicabilitat que permeten una millor aproximació a la gestió dels recursos, els impactes, les afectacions i els canvis que es produeixen al territori. En aquesta taula rodona us proposem un viatge a través de les utilitats, els nous satèl·lits i els instruments de mesura, com a actius clau en un millor coneixement del territori i com a valor afegit en les eines de decisió i polítiques que permetin un desenvolupament més sostenible.

Hi participen:

Moderador: Jordi Corbera, cap de l’Àrea del Centre de Suport al Programa Català d’Observació de la Terra -CS PCOT- (ICGC)

Ponents:

Observació de la Terra: nous sensors per a nous reptes, Roger Jové (BALAMIS)

De les ciutats intel·ligents a les ciutats sostenibles, Anna Tardà (ICGC)

Satèl·lits a mida, una revolució tecnològica al servei dels reptes territorials, Jordi Castellví (OPENCOSMOS)

Per unir-vos a la conferència haureu d’accedir  a través d’aquest enllaç 

 

L’exposició “Mapes, país, futur: centenari de l’exposició cartogràfica catalana (1919) ”  torna a estar oberta al Museu d’Història de Catalunya fins al 13 de setembre. Més informació aquí